Over Showdowntafel.nl

15 Jaar ervaring

Ons bedrijf Showdowntafel.nl is gevestigd in Enschede en heeft al ruim 15 jaar ervaring in het produceren van professionele showdowntafels.

De ontwikkeling van showdowntafels begon met een uitvoering die enigszins het geluid van het balletje dempt. Uit geluidstesten blijkt namelijk dat het geluid tijdens het spel te hoog is waardoor gehoorschade kan ontstaan.
Enkele jaren lang is deze tafel de standaard bij wedstrijden geweest. Competitiespelers vinden dit geluidsniveau niet problematisch en willen vooral een balletje dat zo hard mogelijk gespeeld kan worden.
Daarom hebben wij een tafel ontwikkeld met een harde kunststoflaag die er voor zorgt dat het balletje zeer snel te spelen is maar voldoende weerstand geeft opdat het balletje blijft rollen en niet gaat glijden. Het balletje zou bij glijden onhoorbaar worden doordat de metalen kraaltjes in het balletje dan geen geluid meer geven.

Daarnaast hebben we ons gefocust het makkelijk opslaan en neerzetten van de tafel. Door het opklap en verrijdbaar systeem kan onze tafel door één persoon worden opgezet en opgeruimd. Er is geen extra trolley nodig.

De gebruikte materialen zijn waar mogelijk van duurzame kwaliteit. Het gebruikte hout draagt een FSC-keurmerk.

De tafels worden geheel in Nederland vervaardigd. Mochten er speciale wensen zijn in uitvoering, club kleuren of iets dergelijks neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag alle persoonlijke wensen.

Showdowntafel maatwerk
Showdown tafel Nederland zijkant
geluidsdempende Showdowntafel in blauw